Cyberincidenten visualiseren in speciale dashboards

Geavanceerde cyberaanvallen kunnen zelfs rigoureuze beveiligingsmaatregelen omzeilen. Cybercriminelen proberen computernetwerken, infrastructuren of gevoelige informatie binnen te dringen, te beschadigen of bloot te leggen.  

Een effectief beveiligingsplatform moet dashboards voor cyberbeveiliging bieden die incidenten in realtime visualiseren om te helpen bij het onderzoeken van dreigingen. De cyberbeveiliging van een organisatie wordt versterkt door heuristieken die aanvallen proactief detecteren en zicht geven op de volledige levenscyclus van incidenten. 

De geavanceerde machine learning-modellen van Bitdefender kunnen meerdere incidenten op het netwerk combineren en correleren om de omvang en het bereik van inbreuken te bepalen. Er wordt een chronologische tijdlijn van de activiteiten gegenereerd, die de complete geschiedenis van de aanval laat zien.

Meer info
  • Visualisatie van aanvallen
  • Observatie van ongebruikelijke patronen
  • Complete sanering
Schadelijke activiteiten visualiseren

Maak de volledige impact van cyberaanvallen zichtbaar

Cybercriminelen gebruiken stealth technieken en methoden om onder de radar van de meeste detectietechnologieën in systemen aanwezig te blijven. De gelaagde bescherming van Bitdefender monitort processen gedurende de hele levenscyclus en levert visueel bewijs waarmee beveiligingsspecialisten een gericht onderzoek kunnen uitvoeren.

verdachte patronen identificeren

Voer effectief onderzoek uit op basis van inzicht in het gedrag van malware

De geavanceerde machine learning van Bitdefender kan verdachte activiteiten en incidenten snel herkennen en onderscheppen. Bitdefender levert bewijs met tijdstempels voor de gedetecteerde cyberaanvallen en genereert rapporten over het gedrag van malware in sandboxes.  

de volledige keten van een cyberaanval in realtime visualiseren

Ontdek snel de onderliggende oorzaak van cyberaanvallen en verklein de veiligheidsrisico's

Door middel van machine learning maakt Bitdefender alle stappen van de cyberaanval zichtbaar. Gebruikers kunnen de impact visualiseren, het gedrag van de aanval begrijpen en snel tools inzetten om te voorkomen dat cybercriminelen hun doel bereiken. 

Cyberrisico's kwantificeren en beoordelen

Classificatie op basis van scores

Bitdefender categoriseert risico's en incidenten op basis van scores die de mate van kwaadaardigheid aangeven.

Beveiligingsteams kunnen incidenten met grote impact snel opsporen en blokkeren, zodat de kans op een beveiligingsinbreuk afneemt. 

Volledige zicht op de beveiliging vanuit één console

Dreigingen onderzoeken vanaf één console

Bitdefender biedt volledige zichtbaarheid van incidenten en interactieve tools om cyberaanvallen te onderzoeken vanaf één centrale console.

Dankzij geïntegreerde technologieën kunnen beveiligingsspecialisten snel inzoomen op visuele gedragsanalyses, de 'blast-radius' impact van malware beoordelen en open source dreigingsinformatie gebruiken met slechts enkele muisklikken.

maatregelen nemen op basis van visuele inzichten

Cyberaanvallen in realtime mitigeren

Kwaadaardige processen en de vermoedelijke hoofdoorzaken worden aangegeven, zodat beveiligingsspecialisten snel kunnen ingrijpen om cyberaanvallen in real time te verhinderen.

Beveiligingsteams kunnen heel eenvoudig saneringstools inzetten om de verdediging te versterken en gevaar lopende systemen te beveiligen tegen moderne cyberaanvallen.  Hierdoor kunnen organisaties effectieve standaarden voor cyberhygiëne realiseren en behouden.

Incident Visualisation is inbegrepen bij GravityZone Business Security

GravityZone Business Security

Een efficiënte, lichtgewicht beveiligingsoplossing die hoge prestaties en krachtige bescherming biedt, in combinatie met gecentraliseerd beheer, soepele implementatie en keuze tussen een beheerconsole in de cloud of on-premise. 

Gebruik de Incident Visualisation-module met GravityZone Business Security Enterprise

GravityZone Business Security Enterprise

GravityZone Business Security Enterprise combineert 's werelds meest effectieve bescherming met eXtended Endpoint Detection en Response (XEDR) mogelijkheden om u te helpen uw endpoint-infrastructuur (werkstations, servers of containers) tijdens de levenscyclus van bedreigingen te verdedigen, met een hoge doeltreffendheid en efficiëntie.

Erkenning

Bitdefender wordt erkend door brancheanalisten en onafhankelijke testorganisaties.

  • Gartner logo
  • FORRESTER
  • Gartner Customer Choice 2024
  • Mitre Engenuity
  • AV Test
  • av comparatives
GravityZone Incident Visualisation-module - referentie

"Bitdefender heeft laten zien dat het erg gebruiksvriendelijk en zeer effectief is bij het opsporen en elimineren van dreigingen.GravityZone Business Security Enterprise biedt ons de nieuwste functionaliteit voor endpointdetectie en -respons en beschermt onze complete infrastructuur in alle virtuele, fysieke en cloudomgevingen, zowel in het datacenter als op de eindpunten."

Alberto Santini

CISO, SeSa

Bronnen

GravityZone Technisch Overzicht
Technisch overzicht

Machine learning

Meer informatie
Meer informatie Technisch overzicht

Sandbox Analyzer

Meer informatie