Uitgebreide gegevensbescherming en compliance

Full-Disk Encription (FDE) - volledige compliance en gegevensbescherming

GravityZone Full Disk Encryption versleutelt zowel opstart- als gewone volumes op diskdrives, desktops en laptops en biedt eenvoudig beheer op afstand van de encryptiesleutels.

De oplossing ondersteunt centraal beheer van de native versleutelingstools van Windows (BitLocker) en Mac (FileVault en diskutil) voor maximale compatibiliteit en prestaties.

Meer info
Cybercompliance

Compliance waarborgen

Hiermee voldoet u aan de beveiligingsnormen voor data-at-rest uit de belangrijkste wet- en regelgeving, waaronder AVG (GDPR), HIPAA en PCI DSS. Genereert versleutelingsrapporten waarmee u de compliance kunt aantonen ten behoeve van auditing.

Databeveiliging

Vertrouwelijke gegevens beschermen

Biedt totale versleuteling van de harde schijven van alle eindpunten en vermindert het risico van informatiediefstal of onopzettelijk gegevensverlies.

beveiligingsbeheer

Geïntegreerd, gecentraliseerd beheer

Gebruiksvriendelijk versleutelingsbeheer is beschikbaar via dezelfde, gecentraliseerde console in de cloud of on-premise, die u ook gebruikt voor uw GravityZone oplossingen voor endpointbeveiliging.

Functies en voordelen

Patroon
gegevensencryptie

GravityZone Full Disk Encryption (FDE) maakt gebruik van de native versleutelingstechnologie van Windows (BitLocker) en Mac (FileVault en diskutil), zodat u verzekerd bent van maximale compatibiliteit en systeemprestaties. U hoeft geen aparte versleutelingsagent en geen server voor sleutelbeheer te installeren. Specifieke versleutelingsrapporten bieden zichtbaarheid en controle en kunnen de compliance aantonen.

Patroon
gecentraliseerd beveiligingsbeheer

Het GravityZone Control Center biedt één centrale console, niet alleen voor de beveiliging van al uw eindpunten tegen kwaadaardige software en gerichte aanvallen, maar ook voor compliancerapporten en herstel van encryptiesleutels. Eenvoudig te beheren en te onderhouden, zodat uw beveiligingsteam geconcentreerd en efficiënt kan blijven werken.

Patroon
Handhaving van authenticatie vóór de opstart

Speciale pre-boot authenticatie verhindert dat er ook maar iets van de diskdrive wordt gelezen (inclusief het besturingssysteem) vóórdat is geverifieerd dat de gebruiker over de juiste inloggegevens beschikt. Dit garandeert een veilige, fraudebestendige omgeving, die buiten het besturingssysteem om fungeert als een vertrouwde authenticatielaag.

Technologie

 

GravityZone Full Disk Encryption is een optionele add-on voor het geïntegreerde GravityZone beveiligingsplatform van Bitdefender. Ons bekroonde beveiligingsplatform combineert preventie en verharding met detectie, respons en beveiligingsservices voor alle eindpunten, netwerken, e-mailproviders en cloudplatforms.

 

 

GravityZone-beveiliging in meerdere lagen: risicoanalyse & verharding, preventie, detectie & respons, rapportage

Erkenning

Bitdefender wordt erkend door brancheanalisten en onafhankelijke testorganisaties.

  • Gartner logo
  • FORRESTER
  • Gartner Customer Choice 2023
  • Mitre Engenuity
  • AV Test
  • av comparatives
Testimonial van IT-manager - Mews Partners, Mathieu Barre

"Met Full Disk Encryption kunnen we de encryptiesleutels van BitLocker heel gemakkelijk beheren vanaf de GravityZone console. Nu veel mensen thuis werken vanwege Covid-19, is het erg handig dat we versleutelde apparaten op afstand kunnen blokkeren en ontgrendelen. GravityZone levert een belangrijke beveiligingslaag voor de intellectuele eigendommen van onze klanten die op onze werkstations zijn opgeslagen."

Mathieu Barré

IT Manager, Mews Partners
Testimonial van Randy Whitten - Director IT & Operations, SambaSafety

"Bitdefender bewaakt en beschermt doorlopend onze gold-standard applicaties en eindpunten, inclusief alle data die daartussen worden uitgewisseld."

Randy Whitten

Director of IT and Operations, SambaSafety

Waarom is GravityZone Full Disk Encryption noodzakelijk?

GravityZone Full Disk Encryption (FDE) verhindert in één keer dat onbevoegden toegang krijgen tot de complete diskdrive. Elke week worden duizenden laptops verloren of gestolen. Als de diskdrive niet volledig versleuteld is, heeft de vinder (of de dief) direct toegang tot alle gegevens op de drive.

Waarom zijn wachtwoorden niet genoeg?

Hoewel wachtwoorden verhinderen dat onbevoegde personen op een computer kunnen inloggen, is de diskdrive nog steeds voor iedereen toegankelijk. De diskdrive kan immers worden verwijderd en in een andere computer worden geïnstalleerd. Full Disk Encryption beveiligt alle informatie op de diskdrive, ongeacht wie de drive fysiek in bezit heeft.

Hoe kan ik het verkrijgen?

GravityZone Full Disk Encryption is een optionele add-on-module voor alle Bitdefender GravityZone endpointbeveiligingsoplossingen. Het is online te koop of via een van onze vertrouwde partners.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wat zijn de minimumvereisten?

De GravityZone Full Disk Encryption-module maakt gebruik van de bestaande hardwarebronnen in uw GravityZone omgeving. Vanuit softwareperspectief zijn de vereisten bijna dezelfde als voor Windows BitLocker, of FileVault en diskutil voor Mac. De meeste beperkingen hebben te maken met de genoemde standaardtools.
Voor meer informatie raadpleegt u het gedeelte van onze Veelgestelde vragen dat is gewijd aan GravityZone Full Disk Encryption.

GravityZone Full-Disk Encryption - informatieblad (PDF)
Informatieblad

Informatieblad GravityZone Full Disk Encryption

Meer lezen