Cristina Vatamanu

Cristina Vatamanu

Senior Team Lead, Cyber Threat Intelligence Lab

Sluiten

Cristina Vatamanu is Senior Team Lead in het Cyber Threat Intelligence Lab bij Bitdefender. Ze heeft meer dan 10 jaar forensisch werk geleverd en was betrokken bij malware-analyse, onderzoeken naar cybermisdaad en onderzoeksprojecten voor het optimaliseren van de tools ter bestrijding van malware. Cristina heeft de leiding over een van de onderzoeksteams naar cybermisdaad in Roemenië, met zeer bekwame onderzoekers en dreigingsanalisten. Deze eenheid behandelt gevoelige gevallen van doelgerichte aanvallen en werkt nauw samen met wetshandhavingsinstanties om bewijs te verzamelen tegen cyber-misdaadgroepen. Ze behaalde een diploma Computerwetenschappen en heeft een PhD in machinaal leren, dat gebruikt wordt in hybride modellen voor het detecteren van kwaadaardige programma's.

Razvan Benchea

Razvan Benchea

Manager, Cyber Threat Intelligence Lab | Board Member, DRACO Team

Sluiten

Razvan Benchea werkt al meer dan 14 jaar bij Bitdefender, waar hij zijn carrière begon als malware-onderzoeker en deelnam aan vele onderzoeken waar hooggeplaatste slachtoffers en door de staat gesponsorde aanvallen bij betrokken waren. Als senior manager in het Cyber Threat Intelligence Lab is hij nu verantwoordelijk voor de analyse, detectie en publicaties van het engineeringteam rond doelgerichte aanvallen, alsook voor het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe technologieën die gebruikt worden om de gebruikers van Bitdefender te beschermen.
Met een Bachelor-diploma in informatica, MSc in informatiebeveiliging en een PHD in computerwetenschap werkt Razvan Benchea met zijn team voortdurend aan het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe modellen voor machinaal leren, die een proactieve detectie bieden terwijl ze de impact op de prestatie van de systemen van de gebruikers tot een minimum beperken. Hoewel zijn belangrijkste interessedomein qua onderzoek ligt in classificatie gebruik makend van diepe leermodellen, gebruikt hij ook methodes van reinforcement learning en anomaliedetectie om het detectieproces te optimaliseren.

Bogdan Botezatu

Bogdan Botezatu

Director, Threat Research and Reporting

Sluiten

Bogdan Botezatu was de afgelopen 12 jaar Directeur van het dreigingsonderzoek bij Bitdefender. Zijn expertisedomein omvat ontsluiering, detectie, verwijdering en preventie van malware. Bogdan is de auteur van A History of Malware and Botnets 101. Voor hij bij Bitdefender in dienst trad, werkte hij in een van de grootste en oudste universiteiten van Roemenië als netwerkbeheerder belast met SecOps en beleid.

Alexandru Cătălin Coșoi

Alexandru Cătălin Coșoi

Chief Security Strategist | Board Member, DRACO Team

Sluiten

Catalin Cosoi leidt het cyberintelligentieteam van Bitdefender dat lokale en internationale wetshandhavingsinstanties cybermisdaad helpt te bestrijden. Cosoi heeft een belangrijke rol gespeeld in de strijd van Bitdefender tegen ransomware en zijn team heeft wetshandhavingsinstanties geholpen bij de aanhouding van enkele van de meest beruchte ransomware-criminelen. Cosoi is een frequent spreker op conferenties over alles wat met beveiliging te maken heeft. Met een bachelordiploma in bio-engineering en machine learning en een PhD in natuurlijke taalverwerking is hij gespecialiseerd in technologieën voor patroonextractie en -herkenning, met de nadruk op neurale netwerken en machine learning. Hij heeft zes patenten op zijn naam staan en een reeks classificatietechnologieën die zijn geïmplementeerd in de software van Bitdefender.

Sorin Dudea

Sorin Dudea

Vice President, Cyber Threat Intelligence Lab | Board Member, DRACO Team

Sluiten

Sorin Dudea trad 20 jaar geleden in dienst bij Bitdefender, toen hij studeerde aan de CSIE-faculteit van de Academie voor Economische Studies in Boekarest, als eerste onderzoeker die zich bij Bitdefender specifiek toelegde op beveiliging. Nadat hij het initiële opleidingsprogramma voor beveiligingsonderzoekers uitwerkte binnen het bedrijf, kreeg hij de taak om 3 nieuwe onderzoeksdiensten op te richten in toonaangevende Roemeense universiteitscentra, om de onderzoeksteams op te leiden en op te schalen, en te helpen bij de automatisering van de processen die Bitdefender toelieten om een topbedrijf te worden op het vlak van beveiliging. Op dit ogenblik leidt hij meerdere teams die onderzoek doen naar en toptechnologieën afleveren die geïntegreerd worden in de producten en oplossingen van Bitdefender.

Dragos Gavrilut

Dragos Gavrilut

Director, Cyber Threat Intelligence Lab

Sluiten

Dragoș Gavriluț is directeur dreigingsonderzoek bij Bitdefender, waar hij de leiding heeft over een team van 180+ mensen die ontwerpen voor machinale leeralgoritmes ontwikkelen voor dreigingsdetectie, voorvalcorrelatie en regels voor het jagen op dreigingen na een inbreuk, anomaliedetectie en gebruikersanalyse, allemaal in de context van de NTA/EPP/EDR/XDR-ruimte. Zijn team is ook gespecialiseerd in risicoanalyse, forensisch onderzoek en IOT-analyse. Hij is ook geassocieerd docent aan de Alexandru Ioan Cuza Universiteit van Iași, waar hij in 2012 zijn Ph.D. behaalde, met de thesis met als titel 'Meta-heuristics for Anti-Malware Systems'. In 2004 en 2006 behaalde hij respectievelijk zijn B.Sc. en M.Sc. in computerwetenschap aan dezelfde universiteit.

Andrei Vlad Luțaș

Andrei Vlad Luțaș

Senior Team Lead

Sluiten

Andrei kwam in oktober 2008 bij Bitdefender in dienst als junior virusonderzoeker. Zijn initiële verantwoordelijkheden omvatten reverse engineering van kwaadaardige stalen, het toevoegen van handtekeningen voor kwaadaardige bestanden, het ontwikkelen van disinfectieroutines en van code-similariteitsmethodes en -systemen. In december 2011 kwam hij bij het O&O-team als leidinggevende op het vlak van introspectie-onderzoek. Daar legde hij de basis van de huidige baanbrekende Hypervisor Memory Introspectietechnologie. Tijdens zijn werk aan dit project schreef hij verschillende academische papers, sprak hij op meerdere toonaangevende conferenties in de sector, waaronder BlackHat, gaf hij demo's over de HVMI-technologie op evenementen zoals Citrix Synergy, en werkte hij aan 15 octrooien. Op dit ogenblik is Andrei PhD student aan de Technische Universiteit van Cluj-Napoca, en leidt hij het team dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de open-source HVI-technologie. Zijn team is ook verantwoordelijk voor het onderzoeken en ontwikkelen van andere technologieën die gericht zijn op het voorkomen van geavanceerde aanvallen. Zijn voornaamste interessedomein is alles wat betrekking heeft op het lage niveau, zoals reverse-engineering, kernel-beveiliging, hypervisors en op hardware gebaseerde beveiliging (voornamelijk zijkanalen en speculatieve uitvoeringsaanvallen), alsook op beveiliging gerichte ISA-extensies.

Dan Horea Luțaș

Dan Horea Luțaș

Senior Technical Manager

Sluiten

In de 15+ jaar bij Bitdefender dat hij ervaring heeft opgedaan op het vlak van informatiebeveiliging, heeft Dan getracht een holistisch beeld te vormen van dit complexe thema, via de exploratie van diverse aspecten – technisch (intern in besturingssystemen, netwerken, hypervisor-technologieën), niet-technisch (audit van informatiesystemen, veiligheidsmanagement), defensief (malware-analyse, ontwikkeling van geavanceerde detectie- en preventietechnologieën) en offensief (penetratietests, kwetsbaarheidsanalyse).
Hij behaalde verschillende InfoSec-certificeringen (CISSP, CEH, CISA, OSCP, OSCE) en sinds 2016 heeft hij een PhD in Computerwetenschap van de Technische Universiteit van Cluj-Napoca (TUCN). In zijn huidige functie binnen Bitdefender stuurt hij een team veiligheidsonderzoekers en software-ingenieurs aan die technieken ontwikkelen voor run-time, op gedrag gebaseerde malware-detectie en dynamische exploit-detectie. Hij doceert Informatiesysteemaudit en incidentrespons & forensisch onderzoek binnen het programma op Master-niveau in TUCN. Hij is de auteur / coauteur van vijf wetenschappelijke papers en vijf VS-octrooien met betrekking tot hypervisor-beveiliging op laag niveau.

Silviu Sofronie

Silviu Sofronie

Cybersecurity Technology Research Manager

Sluiten

Silviu Sofronie heeft de leiding over het verzamelen en analyseren van Threat Intelligence feeds, van de ontvouwing van Honeypots tot samenwerking met wetshandhaving en CERT. Hij heeft 500+ honeypots die in reële tijd feeds verschaffen over opkomende dreigingen, alsook gekende dreigingen monitoren, om veranderingen in het gedrag van goede oude hacks en hackers op te sporen. Darknet en opkomende ondergrondse dreigingen zijn een nieuwe opportuniteit om te onderzoeken op welke manier hackers tewerk gaan en om te anticiperen op hun zetten.

Marius Tivadar

Marius Tivadar

Senior Manager, Cyber Threat Intelligence Lab | Board Member, DRACO Team

Sluiten

Marius Tivadar is senior Antimalware-manager bij Bitdefender, waar hij de leiding heeft over het onderzoekslaboratorium in Timișoara, Roemenië. Dit team van 20+ zorgvuldig gekozen en zeer bekwame malware-onderzoekers ontwikkelt innovatieve beveiligingstechnologieën die bedoeld zijn om geavanceerde dreigingen te detecteren en te voorkomen. Met 10+ jaar ervaring in de beveiligingsindustrie is hij persoonlijk verantwoordelijk voor de groei van het team en het zetten van nieuwe trends in de sector. Zijn kernvaardigheden hebben betrekking op onderzoek naar kernel mode malware, advanced persistent threats (APTs) en Android malware. De technologieën van zijn team behaalden drie opeenvolgende jaren de prijs van "Beste Android Product van het jaar". Deze prijs werd, net als vele andere onderscheidingen, uitgereikt door het onafhankelijke vergelijkede testbedrijf AV-TEST. Hij is afgestudeerd aan de Polytechnische Universiteit van Timișoara, waar hij ook gastdocent is, en hij is de auteur van verschillende APT-onderzoekspapers en artikels.

Raul Toșa

Raul Toșa

Senior Manager, Cyber Threat Proactive Defense Lab

Sluiten

Raul Toșa werkt al sinds 2005 bij Bitdefender en bouwde zo een sterke technische achtergrond op in domeinen zoals het onderzoek naar malware, de ontwikkeling van kernel driver, hypervisor-ontwikkeling en onderzoek naar beveiliging. Als engineering manager heeft hij de leiding over verschillende teams die actief zijn in het onderzoek en de ontwikkeling van innovatieve technologieën zoals Hypervisor Memory Introspection en Napoca Hypervisor. Hij is ook PhD-student en laborant aan de Babes-Bolyai Universiteit van Cluj-Napoca, aan de faculteit Wiskunde en Computerwetenschap, en haalde meer dan 10 VS-octrooien binnen.