Bescherming tegen bestandsloze technieken

beveiliging tegen bestandsloze malware

Bitdefender HyperDetect is een kalibreerbare machine learning-module die de instructies en de betekenis van opdrachtregels en scripts analyseert. Process Inspector werkt op basis van zero-trust en monitort actieve processen en systeemgebeurtenissen.

Door middel van gedragsanalyse en correlatie van incidenten kunnen dreigingen effectief worden bestreden.

Meer info
  • Gedragsgebaseerde dreigingsdetectie
  • Detectie van 'Living-off-the-land' aanvallen
  • Geheugenbescherming
gedragsdetectie van bestandsloze malware

Bitdefender HyperDetect beveiligt nog vóór de uitvoeringsfase tegen bestandsloze aanvallen. Sterk gekalibreerde machine learning-modellen herkennen zero-day exploits met grote doeltreffendheid.

De adaptieve technologie van Bitdefender beveiligt eindpunten tegen malware door het gedrag in meerdere fasen van de aanval op codeniveau te analyseren.   

uitvoering van verdachte software detecteren

Kwaadaardige payloads worden vaak geïnjecteerd en uitgevoerd door misbruik te maken van legitieme besturingssysteemtools zoals PowerShell, waarmee de traditionele afweer kan worden omzeild.

De gedragsgebaseerde technologie van Bitdefender detecteert verdachte processtructuren die door interne tools worden gestart en maakt direct een einde aan de aanval.    

malware blokkeren vóórdat de code wordt uitgevoerd

Bitdefender's beveiligingstechnologieën op basis van machine learning analyseren opdrachtregels en internetverbindingen, monitoren het gedrag van processen en beschermen de geheugenruimte van het lopende proces.

Bitdefender detecteert kwaadaardige bedoelingen en onderschept en blokkeert bestandsloze malware nog vóórdat er code in het geheugen wordt geïnjecteerd.

superieure bescherming tegen bestandsloze malware

Superieure bescherming tegen moderne dreigingen

Bitdefender staat op nummer 1 in de gesimuleerde praktijkscenario's van onafhankelijke testbureaus. Superieure beveiliging en effectieve sanering beschermen onze klanten tegen geavanceerde dreigingen zoals WannaCry. Bitdefender voegt een extra verdedigingslinie toe tegen aanvallers die misbruik maken van misconfiguraties en blinde vlekken in de beveiliging om zich toegang te verschaffen met financiële motieven.   

erkende bescherming tegen bestandsloze aanvallen

Efficiënte incidentrespons

Beveiligingsspecialisten verzetten veel werk om alerts te beoordelen en op incidenten te reageren.

Bij de tests van MITRE ATT&CK® blonk Bitdefender uit met direct toepasbare detecties en alerts in elke fase van de aanvalsketen. Bitdefender is de ideale oplossing voor organisaties met beperkte middelen en weinig interne expertise die hun EDR-capaciteit graag willen vergroten, maar zich zorgen maken over de complexiteit van dergelijke oplossingen.   

geoptimaliseerd cyberbeveiligingsplatform met laag verbruik van systeembronnen

Minder impact op de systeemprestaties

Bitdefender biedt betere prestaties en detectiesnelheid met minder bronnenverbruik. 

De adaptieve, gelaagde eindpuntbeveiliging van Bitdefender biedt voortdurende monitoring van runtime-gedrag en helpt om zero-day dreigingen en andere cyberaanvallen te voorspellen, te voorkomen en te ontwijken.

Deze intuïtieve oplossing is gemakkelijk te kalibreren, zodat er minder foutpositieven worden gegenereerd dan bij vergelijkbare systemen.   

Aanbevolen producten

bescherming tegen bestandsloze malware met GravityZone Business Security

GravityZone Business Security

Een efficiënte, lichtgewicht beveiligingsoplossing die hoge prestaties en krachtige bescherming biedt, in combinatie met gecentraliseerd beheer, soepele implementatie en keuze tussen een beheerconsole in de cloud of on-premise.

Beveiliging tegen bestandsloze aanvallen met GravityZone Business Security

GravityZone Business Security Premium

Beschermt uw organisatie tegen geavanceerde cyberaanvallen, zoals Advanced Persistent Threats (APT's) en ransomware, met meer dan 30 lagen geavanceerde beveiligingstechnologie op basis van machine learning.

Erkenning

Bitdefender wordt erkend door brancheanalisten en onafhankelijke testorganisaties.

  • Gartner logo
  • FORRESTER
  • Gartner Customer Choice 2023
  • Mitre Engenuity
  • AV Test
  • av comparatives
beveiliging tegen bestandsloze malware - testimonial

"Bitdefender EDR heeft onze weerbaarheid tegen cyberaanvallen vergroot. EDR maakt de detectie betrouwbaarder en geeft uitgebreide achtergrondinformatie over wat er op het eindpunt gebeurt. Dit helpt ons te beslissen hoe we moeten reageren, bijvoorbeeld door verdachte bestanden of processen te blokkeren of een eindpunt te isoleren."

Geraint Treharne

Head of Information Security & Compliance, Creditsafe

Bronnen

Technische briefing over beveiliging tegen bestandsloze aanvallen
Technisch overzicht

Fileless Attack Defense, Technical Overview Q4-2020

Meer lezen
Bekijken Video

Fileless Attack Defense, Explainer Video Q4-2020 

Bekijken
Meer lezen Overzichten oplossingenen

Bestandsloze aanvallen stoppen vóór de uitvoeringsfase

Meer lezen
Meer lezen Technisch overzicht

Machine learning

Meer lezen