GravityZone Application Control-module

Application Control for Business

De Application Control-module voegt een kritieke verdedigingslinie toe voor IT-controle, preventie van malware en zero-day aanvallen, en optimale beveiliging zonder nadelige gevolgen voor de productiviteit. Application Control kan flexibel beleid afdwingen voor het bijhouden van een witte lijst met applicaties, zodat ongewenste, niet-vertrouwde en schadelijke toepassingen worden herkend en de installatie en uitvoering van dergelijke toepassingen wordt verhinderd.

applicatie beveiliging

De module Application Control biedt geavanceerd applicatiebeheer voor beveiliging van Windows-desktops en -servers en vormt een extra verdedigingslinie tegen alle soorten malwaredreigingen door de uitvoering van ongeoorloofde applicaties of processen te blokkeren.

Application Control verkleint het aanvalsoppervlak voor malwaredreigingen op eindpunten en verhindert dat ongewenste, niet-vertrouwde of kwaadaardige applicaties worden geïnstalleerd en uitgevoerd.

Via de applicatie-inventaris kunt u alle gegevens van de actieve applicaties en processen in uw bedrijfsomgeving bekijken. Op basis van deze informatie kunt u applicatie-audits uitvoeren. 

Meer info
  • Applicaties in kaart brengen
  • Beleid configureren
  • Witte lijsten
  • Onbekende applicaties blokkeren
applicatie- en procesdetectie

Genereer automatisch een applicatie-inventaris

De actieve applicaties en processen in uw omgeving worden automatisch gedetecteerd tijdens de verkenningsfase. U kunt alle in uw netwerk ontdekte applicaties in de inventarisatie bekijken op naam, versie, uitgever, locatie of andere gegevens, en de applicaties organiseren volgens uw eigen aangepaste criteria of groeperingen.

applicatie beveiligingsbeleid

Moeiteloos beleidsregels voor uw bedrijfsomgeving definiëren

Na afloop van de verkenningsfase kunt u heel eenvoudig beleidsregels opstellen en testen door het systeem in de testmodus te laten werken. In de testmodus zal Application Control de applicaties alleen detecteren en via Control Center rapporteren, terwijl de applicaties gewoon worden uitgevoerd. U kunt beleidsregels en witte lijsten configureren en testen, maar er worden in de testmodus geen applicaties geblokkeerd.

handmatige autorisatie van vertrouwde toepassingen

Laat alleen vertrouwde applicaties uitvoeren

Met Application Control kunt u handmatig specifieke applicaties en processen autoriseren op basis van de hash van het uitvoerbare bestand, de vingerafdruk van het handtekeningcertificaat en het applicatiepad. Daarnaast kunt u uitzonderingen op de regels definiëren.

filter en blokkeer niet-geautoriseerde applicaties

Onbevoegde applicaties direct blokkeren

In de productiemodus blokkeert Application Control alle onbekende applicaties en worden er direct waarschuwingen gegenereerd zodra er een nieuwe of op de zwarte lijst geplaatste applicatie wordt gedetecteerd.

Applicatiebeheer voor Windows

Complete applicatiecontrole voor Windows

Met Bitdefender Application Control kunt u op basis van specifieke controleregels heel eenvoudig witte en zwarte lijsten aanmaken en bijhouden voor applicaties op Windows-servers en -desktops. 

Met zijn geavanceerde, ingebouwde beheerfuncties is Application Control een complete oplossing die op maat gemaakt kan worden voor de behoeften van uw organisatie op het gebied van applicatiecontrole. 

blokkeer eenvoudig ongewenste toepassingen

Optimale beveiliging zonder aantasting van de productiviteit

Profiteer van complete endpointbeveiliging door witte lijsten aan te maken van applicaties die u vertrouwt en door te verhinderen dat onbekende applicaties op uw netwerk worden uitgevoerd.

Onbekende applicaties kunnen heel gemakkelijk worden geblokkeerd in de strengst mogelijke configuratie. In plaats hiervan kan het systeem ook automatisch waarschuwingen genereren zodra er een nieuwe of op de zwarte lijst geplaatste applicatie wordt gedetecteerd, zodat de gebruikers zo min mogelijk worden gestoord.

Gebruik de Application Control-module met GravityZone Business Security

GravityZone Business Security

 Een efficiënte, lichtgewicht beveiligingsoplossing die hoge prestaties en krachtige bescherming biedt, in combinatie met gecentraliseerd beheer, soepele implementatie en keuze tussen een beheerconsole in de cloud of on-premise.  

Gebruik de Application Control-module met GravityZone Business Security Enterprise

GravityZone Business Security Enterprise

GravityZone Business Security Enterprise combineert 's werelds meest effectieve bescherming met eXtended Endpoint Detection en Response (XEDR) mogelijkheden om u te helpen uw endpoint-infrastructuur (werkstations, servers of containers) tijdens de levenscyclus van bedreigingen te verdedigen, met een hoge doeltreffendheid en efficiëntie.

Erkenning

Bitdefender wordt algemeen als leider op het gebied van cyberbeveiliging erkend door onafhankelijke testbureaus, analisten en toonaangevende publicaties.

  • MITRE ATT&CK - Hoogste score voor detectie
  • AV Test 2020 - beste bescherming
  • AV Comparatives - 2020 Enterprise ATP-certificering
  • CRN - Winnaar technologie-innovators 2020
  • Forrester Wave-leider 2019 - beveiliging van cloudworkloads
  • Radicati Group - Topspeler in APT-marktkwadrant 2021
GravityZone Application Control-module - testimonial

"Bitdefender heeft laten zien dat het erg gebruiksvriendelijk en zeer effectief is bij het opsporen en elimineren van dreigingen.GravityZone Business Security Enterprise biedt ons de nieuwste functionaliteit voor endpointdetectie en -respons en beschermt onze complete infrastructuur in alle virtuele, fysieke en cloudomgevingen, zowel in het datacenter als op de eindpunten."

Alberto Santini

CISO, SeSa

Bronnen

Technische briefing over Application Control
Technisch overzicht

Process Inspector (gedragsanalyse)

Meer informatie
Technisch overzicht

Anti-Exploit

Meer informatie