Security for Endpoints

Beveiligingsservice voor fysieke werkstations, ingebedde apparaten en servers via de on-premise-console van GravityZone.

 • Bescherming voor elk willekeurig aantal fysieke eindpunten: Windows, Linux en Mac
 • Beste prestaties en bescherming
 • Smart Scanning: offloading van beveiligingstaken met centrale scanning vanaf virtuele beveiligingsappliances

Vrijblijvend uitproberen

U bent nog maar enkele stappen verwijderd van uw gratis proefversie.
U hoeft alleen maar dit formulier in te vullen:

U ontvangt promotiemateriaal over Bitdefender-producten, wanneer dit beschikbaar is.
U kunt u altijd afmelden voor toekomstige e-mails.
Start uw gratis proefversie

Belangrijkste voordelen

 • Gemakkelijk te distribueren, versnelt de implementatie en verlaagt de kosten

  Wordt geleverd als zelfconfigurerende, versterkte virtuele Linux Ubuntu-appliance en integreert met VMware vCenter, Citrix XenServer en Active Directory.

 • Hoge beschikbaarheid en prestaties

  GravityZone Security for Endpoints wordt geleverd met een virtuele appliance met ingebouwde redundantie om de risico’s en prestatieproblemen bij het beheer van grote IT-omgevingen te beperken, en maakt het veel eenvoudiger een ondernemingsbreed beveiligingssysteem te onderhouden met de inzet van minder hardware.

 • Schaalbare en flexibele beveiliging

  Vergroot de fouttolerantie, voorkomt AV-stormen en groeit organisch mee door virtuele appliances te klonen en de implementatie te automatiseren met golden images.

 • Vereenvoudigd beveiligingsbeheer

  GravityZone Security for Endpoints vereenvoudigt de beveiligingsprocessen, vermindert de benodigde tijd voor het beheren en onderhouden van de beveiliging en stroomlijnt de processen voor beveiligingsbeheer.

 • Revolutionaire bronnenoptimalisatie voor fysieke machines

  Offloading van de beveiligingsprocessen voor alle soorten eindpunten in laptops en desktops.

 • Brede dekking voor besturingssystemen

  Windows Workstation, Embedded en Server, Mac OS en de belangrijkste Linux-distributies

Sleutelfuncties

 • Smart Scanning: offloading van beveiligingstaken met centrale scanning vanaf virtuele beveiligingsappliances

 • Omgevingsbewuste beveiligingsagent

 • Integratie met Microsoft Active Directory.

 • Efficiënte implementatie

 • Gedragsanalyse en applicatiebewaking.

 • Meerdere beveiligingslagen voor eindpunten: antivirus en antimalware met gedragsanalyse, bescherming tegen zero-day-bedreigingen, applicatiebewaking met sandbox-functie, firewall, apparaatbewaking en inhoudsfilter met

 • Overerving van beleid

  Beheerders kunnen veel tijd besparen door bestaand beleid opnieuw te gebruiken bij het definiëren van nieuw beleid.

 • Eindpuntbeleid

  Ondersteunt het testen van GravityZone-kits en door Bitdefender geleverde nieuwe updates vóór implementatie in de productieomgeving.

 • Antimalware

  Antimalware, antivirus, antispyware, antiphishing en detectie van trojans en rootkits.

 • Firewall

  Complete persoonlijke tweerichtings-firewall en host-gebaseerde inbraakdetectie en -preventie

 • Inhoudsfilter

  Filtering van webinhoud via meerdere threads om potentiële online bedreigingen te identificeren

 • Apparaatbewaking

  Poort- en apparaatbewaking om beleid voor gegevensbeveiliging af te dwingen

 • Locatieafhankelijk beleid

  Het beveiligingsbeleid wordt aangepast wanneer iemand een apparaat buiten de bedrijfsgebouwen gebruikt.

 • Gebruikersafhankelijk beleid (lokale console)

  Het beveiligingsbeleid kan worden aangepast aan de hand van de rollen van medewerkers binnen de organisatie. Het beleid is beschikbaar bij integratie met Active Directory en wordt toegepast wanneer de gebruiker inlogt.

Add-ons

GravityZone Geïntegreerd Patch Management

Doordat systemen niet gepatcht zijn, zijn organisaties gevoelig voor malware-incidenten, uitbraken en data-inbreuken. Houd uw OS en Toepassingen up-to-date over de hele Windows install base - werkstations en fysieke en virtuele servers met GravityZone Patch Management.

GravityZone volledige schijfversleuteling

GravityZOne FDE beschermt data voor de volledige harde schijf van het eindpunt door de versleutelingsmechanismen van Windows (BitLocker) en Mac (FileVault) als hefboom te gebruiken. Het maakt gebruik van de oorspronkelijke versleuteling van het toestel om volledige compatibiliteit en maximale prestaties te garanderen. GZ FDE is geïntegreerd in de GravityZone-console en -agent, zonder bijkomende agent die u moet activeren of een managementserver die u moet installeren. Het gebruik van de bestaande infrastructuur voor eindpuntbeveiliging om de volledige schijfversleuteling te beheren creëert een volledig gecentraliseerde toepassing met een minimale administratieve inspanning.

GravityZone is de eerste

beveiligingsoplossing die een goed antwoord heeft op de uitdagingen qua schaalbaarheid en prestaties waarmee moderne ondernemingen worden geconfronteerd, en is geheel nieuw ontwikkeld voor heterogene IT-omgevingen.
of
Organisaties kunnen op een flexibele manier kiezen om een of meer van deze beveiligingsservices te implementeren binnen GravityZone: Security for Virtualized Environments, Security for Endpoints, Security for Mobile en Bitdefender Security for Exchange.
 

Bitdefender GravityZone FAQ

Wat is Bitdefender GravityZone?

Bitdefender GravityZone is de nieuwe Bitdefender-oplossing voor enterprisebeveiliging voor middelgrote tot zeer grote organisaties. GravityZone is geheel opnieuw ontworpen met een nieuwe, maar beproefde private cloud-architectuur die optimaal profiteert van gevirtualiseerde infrastructuren. De oplossing maakt gebruik van de veelgeprezen antimalwaretechnologie van Bitdefender en biedt een gecentraliseerd platform voor beveiligingsbeheer ten behoeve van fysieke, gevirtualiseerde en mobiele eindpunten.

GravityZone is een business-agile oplossing met een holistische benadering. Niet alleen een antivirusprogramma, maar een oplossing op enterpriseniveau die organisaties helpt de doelstellingen van hun virtualisatieprojecten te halen en de gegevens te beveiligen, zonder dat de systeemprestaties of de gebruikersproductiviteit hieronder te lijden hebben.

Dankzij ingebouwde redundantie en een mechanisme voor load-balancing kan de oplossing bij behoefte worden opgeschaald van honderden tot honderdduizenden eindpunten. Beheerders profiteren van één centraal venster op het beveiligingsbeleid, de dreigingen en de dashboards voor verschillende rollen binnen de organisatie.

Wat is de nieuwe Bitdefender GravityZone?

Van platformarchitectuur tot beveiligingsservices: GravityZone is een heruitgevonden oplossing voor enterprisebeveiliging, die is toegesneden op het nieuwe IT-landschap. Deze oplossing combineert sterk geoptimaliseerde, virtualisatiebewuste beveiliging met toonaangevende detectietechnologie en een nieuwe, maar beproefde architectuur.

Complexe enterpriseomgevingen vereisen geïntegreerde beveiligingsoplossingen op maat die ondersteuning bieden voor heterogene omgevingen met uiteenlopende systemen en gebruiksscenario's. GravityZone is ontworpen om optimale beveiliging te bieden voor nieuwe dreigingen en risico's van gegevenslekken als gevolg van:

 • Exponentiële groei en professionalisering van malware, in combinatie met
 • groeiende internetpenetratie;
 • exponentiële toename van de hoeveelheid data;
 • verconsumentering van de IT en convergentie van apparaten en services;
 • Bescherming van alle virtualisatietechnologieën

Deze factoren hebben geleid tot veranderingen in het IT-landschap, de manier waarop informatie wordt geleverd en geconsumeerd en de manieren waarop applicaties en services beschikbaar worden gesteld.

GravityZone zelf is geïmplementeerd als een private cloud-oplossing op basis van gevirtualiseerde lagen, die organisaties helpt hun IT-systemen te beveiligen en tegelijkertijd de administratieve belasting te verminderen, de kosten te verlagen en een hoger investeringsrendement te realiseren. Deze oplossing maakt een eind aan de beperkte schaalbaarheid van traditionele oplossingen op basis van een client/server-architectuur en relationele databases.

De verbeteringen gelden ook voor de beveiligingsservices. GravityZone breidt de geïntegreerde beveiligingsservices uit tot gevirtualiseerde omgevingen en mobiele apparaten. Omdat moderne gebruikers een uniforme ervaring verwachten wanneer ze informatie consumeren op een pc, laptop, tablet of smartphone, wordt ook de informatiebeveiliging uniform gemaakt, ongeacht de vraag of de informatie lokaal of op afstand wordt opgevraagd, vanaf een werkstation of een mobiel apparaat, en in een traditionele of gevirtualiseerde infrastructuur.

Wat wordt bedoeld met gecombineerde beveiliging voor fysieke, gevirtualiseerde en mobiele omgevingen?

GravityZone heeft een geïntegreerd ontwerp en is bedoeld om een oplossing te bieden voor álle beveiligingsbehoeften. Momenteel komen bij GravityZone de belangrijkste beveiligingsservices bijeen in één centrale beheerlocatie voor de beveiliging van fysieke, gevirtualiseerde en mobiele eindpunten. In toekomstige uitbreidingen worden nieuwe beveiligingsservices toegevoegd aan GravityZone, zoals beveiliging voor e-mail en samenwerkingssoftware, plus service-uitbreidingen en ondersteuning voor andere platforms.

Unlike other solutions that bolt-on modules to an aging architecture, importing different 3rd party technologies and trying to put them together, Bitdefender GravityZone has been architected from the ground up as a unified security management platform across physical, virtualized and mobile environments. It features a modular design that allows flexible and tailored security services, and role based administration.

De oplossing bestaat uit de volgende geïntegreerde componenten:

 • GravityZone Control Center - het beheerplatform met een centrale beheerlocatie voor de beveiliging van de hele organisatie.
 • Security for Endpoints - beschermt Windows-werkstations en -servers.
 • Security for Virtualized Environments - beschermt gevirtualiseerde Windows- en Linux-gastsystemen op VMware, Citrix, Microsoft of een ander virtualisatieplatform
 • Security for Mobile - voor veilige invoering van BYOD, met eenvoudige levering en beheer van mobiele beveiliging voor een effectieve administratie.

Is de GravityZone SVE-service verplicht, of kan ik andere beveiligingsservices kiezen?

GravityZone is 100% modulair. Dit betekent dat u zelf bepaalt voor welke services u een licentie wilt aanschaffen, met het gewenste aantal eenheden per licentie.

Zelfs als GravityZone wordt geleverd als een virtuele appliance, is de uitrol ervan niet gebonden aan activering van de SVE-service. Maar als u al virtualisatieprojecten uitvoert of dit wilt gaan doen, adviseren we u om Security for Virtualized Environments (SVE) te implementeren.

Met GravityZone profiteert u op twee manieren van effectieve beveiliging en efficiënter beheer. Aan de ene kant daalt de administratieve belasting door gecentraliseerd beheer en een slimme architectuur met eenvoudige, sleutelklare implementatie van de GravityZone virtuele appliance met ingebouwde redundantie en schaalbaarheid. Aan de andere kant helpen de geoptimaliseerde SVE-services voor virtualisatiebeveiliging u de zakelijke doelstellingen van uw virtualisatieprojecten te realiseren en een optimaal investeringsrendement te behalen.

Biedt GravityZone ondersteuning voor een gemengde virtualisatieomgeving?

Bijvoorbeeld met beveiliging voor virtuele machines op VMware ESXi én op Microsoft Hyper-V.

Ja, met de Security for Virtualized Environments-service van GravityZone kunt u alle virtualisatiescenario's beheren vanuit één centrale beheerlocatie. GravityZone Control Center is geïntegreerd met VMware vCenter en Citrix XenCenter en ondersteunt ook vele andere virtualisatieplatforms zoals Microsoft Hyper-V, KVM, RedHat Enterprise Virtualization en Oracle Virtualization.

Hoe kan ik Bitdefender GravityZone testen?

U hoeft zich alleen maar voor een evaluatieversie te registreren via //www.bitdefender.com/business/free-trials/2596/.

U ontvangt een bevestigingsmail met instructies en proeflicentiesleutels met 50 eenheden voor elke service.

Welke licentieopties zijn er voor Bitdefender GravityZone?

GravityZone is een modulaire oplossing waarbij u alleen licenties hoeft aan te schaffen voor wat u nodig hebt, wanneer u het nodig hebt. U kunt voor elke beveiligingsservice een licentie kopen voor het benodigde aantal eenheden.

Licentie-opties:

 • Vooruitbetaalde abonnementen voor 1, 2 of 3 jaar.
 • Licenties zijn verkrijgbaar voor een, twee of alle beveiligingsservices.
 • GravityZone heeft licenties per module, gebaseerd op het aantal eenheden voor elke service.
 • Control Center wordt gratis meegeleverd bij elke beveiligingsservice.
 • Security for Virtualized Environments heeft licenties op basis van:
  • het aantal virtuele desktops (VDI) en gevirtualiseerde servers (VS) of
  • het aantal fysieke CPU's waarop de gevirtualiseerde omgeving is gebouwd.
 • Security for Endpoints heeft licenties op basis van het aantal fysieke eindpunten (desktops en servers)
 • Security for Mobile Devices heeft licenties op basis van het aantal mobiele apparaten (iOS en Android).

Er zijn volumekortingen beschikbaar voor elke beveiligingsservice, al vanaf 15 eenheden.

Besturingssystemen
 • Security for Endpoints biedt momenteel beveiliging voor de volgende besturingssystemen:
 • - Werkstation-besturingssysteem:
 • Windows 10, Windows 8, 8.1, Windows 7, Windows Vista (SP1, SP2), Windows XP (SP3)
 • Mac OS High Sierra (10.13.x), Mac OS Sierra (10.12.x), OS X El Capitan (10.11.x), OS X Yosemite (10.10.5), OS X Mavericks (10.9.5), OS X Mountain Lion (10.8.5)
 • - Windows Tablet en embedded OS
 • Windows Embedded 8 Standard, Windows Embedded 8.1 Industry, Windows Embedded Standard 7, Windows Embedded POSReady 7, Windows Embedded Enterprise 7, Windows Embedded POSReady 2009, Windows Embedded Standard 2009, Windows XP Embedded met Service Pack 2, Windows XP Tablet PC Edition
 • - Server-besturingssystemen:
 • Windows Server 2016, Windows Server 2016 Core, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2, Windows Small Business Server (SBS) 2011, Windows Small Business Server (SBS) 2008, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2008, Windows Small Business Server (SBS) 2003, Windows Server 2003 R2, Windows Server 2003 met Service Pack 1, Windows Home Server)
 • Red Hat Enterprise Linux / CentOS 5.6 of later, Ubuntu 12.04 LTS of later, SUSE Linux Enterprise Server 11 of later, OpenSUSE 11 of later, Fedora 16 of later, Debian 7.0 of later, Oracle Solaris 11, 10 (alleen in VMware vShield omgevingen, Oracle Linux 6.3 of later)
Systeemvereisten
 • Intel® Pentium compatibele processor:
 • Besturingssystemen voor workstations:
 • 1 GHz of sneller voor Microsoft Windows XP SP3, Windows XP SP2 64 bit en Windows 7 Enterprise (32 en 64 bit)
 • 2 GHz of sneller voor Microsoft Windows Vista SP1 of later (32 en 64 bit), Microsoft Windows 7 (32 en 64 bit), Microsoft Windows 7 SP1 (32 en 64bit), Windows 8, Windows 10
 • 800 MHZ of sneller voor Microsoft Windows Embedded Standard 7 SP1, Microsoft Windows POSReady 7, Microsoft Windows POSReady 2009, Microsoft Windows Embedded Standard 2009, Microsoft Windows XP Embedded met Service Pack 2, Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
 • Server-besturingssystemen
 • Minimum: 2,4 GHz single-core CPU
 • Aanbevolen: Intel Xeon multi-core CPU (1,86 GHz of sneller)
 • Geheugen:
 • Minimaal vrij geheugen: 512 MB
 • Aanbevolen vrij geheugen: 1 GB
 • Ruimte op de harde schijf: 1,5 GB vrije ruimte
 • Alle GravityZone-oplossingen worden geïnstalleerd en beheerd via Control Center.
 • Vereisten voor GravityZone Control Center
 • GravityZone Control Center wordt geleverd als een virtuele appliance en is leverbaar in de volgende versieswing formats:
 • OVA (compatibel met VMware vSphere, View)
 • XVA (compatibel met Citrix XenServer, XenDesktop, VDI-in-a-Box)
 • VHD (compatibel met Microsoft Hyper-V)
 • Ondersteuning voor andere standaarden en virtualisatieplatforms is mogelijk op aanvraag beschikbaar.
 • Ondersteunde besturingssystemen
 • Security for Endpoints biedt momenteel beveiliging voor de volgende besturingssystemen:
 • Besturingssystemen voor werkstations: Windows 8, Windows 8.1, Windows 7, Windows Vista (SP1), Windows XP (SP2 64 bits, SP3), Mac OS X Mountain Lion (10.8.x), Mac OS X Mavericks (10.9.x), Mac OS X Yosemite(10.10.x), Mac OS X El Capitan (10.11.x)
 • Tablet- en embedded besturingssystemen*: Windows Embedded 8 Standard, Windows Embedded 8.1 Industry, Windows Embedded Standard 7, Windows Embedded POSReady 7, Windows Embedded Enterprise 7, Windows Embedded POSReady 2009, Windows Embedded Standard 2009, Windows XP Embedded met Service Pack 2, Windows XP Tablet PC Edition
 • Server-besturingssystemen: Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2, Windows Small Business Server (SBS) 2011, Windows Small Business Server (SBS) 2008, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2008, Windows Small Business Server (SBS) 2003, Windows Server 2003 R2, Windows Server 2003 met Service Pack 1, Windows Home Server

Installatiemap: biedt u onmisbare informatie over het implementeren van GravityZone in uw netwerk.

Beheerdershandleiding helpt u de netwerkbeveiliging te beheren en te bewaken met GravityZone.

Rapportagehandleiding beschrijft hoe u de beveiliging van uw netwerk kunt bewaken.

Gebruikershandleiding Bitdefender Endpoint Security Tools is bedoeld voor Windows-gebruikers die lokale scans willen uitvoeren en malware van hun systemen willen verwijderen.

Gebruikershandleiding Endpoint Security voor Mac is bedoeld voor Mac-gebruikers die lokale scans willen uitvoeren en malware van hun systemen willen verwijderen.

API-documentatie helpt ontwikkelaars bij het automatiseren van business-workflows met de Bitdefender GravityZone API's.