Bitdefender Zakelijk

Bescherm uw organisatie tegen ransomware

Ransomware is in korte tijd uitgegroeid tot een van de meest besmettelijke en gevreesde dreigingen voor het bedrijfsleven. Ironisch genoeg is de grootste kostenpost niet het losgeld dat betaald moet worden, maar de verstoring van de bedrijfsvoering. Het is dan ook niet verwonderlijk dat slechts 1 op de 3 bedrijven denkt dat ze zich volledig zullen herstellen van een ransomware-aanval zonder met hoge kosten te worden geconfronteerd.

Bekijk de video


Momenteel zijn er circa 2,8 miljoen unieke samples van ransomware bekend. Deze aantallen nemen hand over hand toe, want er zijn volop doe-het-zelf tools in omloop om ransomware te maken.

Volgens Bitdefender Labs ontstaan er dagelijks meer dan 400.000 nieuwe varianten van malware of ransomware. Maar liefst 99% van deze dreigingen zijn pas één keer gedetecteerd wanneer ze alweer worden aangepast. Traditionele antivirussoftware op basis van handtekeningen kan deze dreigingen niet meer bijhouden, omdat de malware al in een ander jasje is gekropen tegen de tijd dat er een handtekening is aangemaakt.

Hoe beschermt Bitdefender GravityZone u tegen ransomware?

Bitdefender GravityZone is een adaptieve, gelaagde oplossing die meerdere wapens inzet tegen ransomware. Alle verdedigingslinies werken samen aan de preventie, detectie en eliminatie van ransomware.

Preventie

  • Zelflerende antimalware– De oplossing ontwikkelt zichzelf automatisch verder op basis van duizend miljard samples van meer dan 500 miljoen eindpunten over de hele wereld. Het maakt niet uit hoe sterk de malware of ransomware wordt gewijzigd: Bitdefender detecteert op een betrouwbare manier nieuwe patronen in ransomware, zowel vóór de uitvoering als tijdens runtime.

Geavanceerde beveiliging tegen exploits– De makers van ransomware werken vaak met “exploit-kits” die misbruik maken van zero-day-kwetsbaarheden waarvoor nog geen patch beschikbaar is, zodat ze in een systeem kunnen doordringen. Door zich te concentreren op deze aanvalstechnieken kan Bitdefender uw systemen beschermen en voorkomen dat ransomware zich verspreidt.

  • Vaccinatie tegen ransomware– Dit is een extra verdedigingslinie die gebruikmaakt van zwakke plekken in de verspreidingsmethoden van ransomware om de versleuteling te blokkeren.

Snelle detectie

  • Realtime procesbewaking - De GravityZone-oplossing bewaakt actieve processen en blokkeert de activiteiten van ransomware, zoals het wijzigen van registersleutels of het lezen, schrijven en versleutelen van bestanden.

Herstellen / opschonen - De Bitdefender-oplossing kan kwaadaardige processen termineren, veranderingen terugdraaien en het systeem opschonen.

Meer lezen over recente WannaCry-aanvallen Meer lezen over recente aanvallen GoldenEye / Petya Lees Goldeneye-witboek Overzicht oplossing lezen
Zie zakelijke oplossingen:
Enterprise-beveiliging
Aanbevolen voor grote ondernemingen > 1000 apparaten
GRATIS PROEFVERSIEMeer Informatie
Advanced Business Security
Aanbevolen voor middelgrote ondernemingen < 1000 apparaten
GRATIS PROEFVERSIEMeer Informatie
Business Security
Aanbevolen voor kleine ondernemingen < 100 apparaten
GRATIS PROEFVERSIEMeer Informatie
Aanvraag indienen