uitgebreide detectie en respons voor endpoints, netwerken en cloudapplicaties

Extended Detection and Response (XDR)

Met de Bitdefender XDR-technologie profiteert u van kant-en-klare analyse en geavanceerde heuristiek om correlaties tussen afzonderlijke waarschuwingen te vinden. Dit maakt snelle triage van incidenten mogelijk, zodat aanvallen direct kunnen worden ingedamd aan de hand van geautomatiseerde en geleide responsacties.

Wat is XDR (extended Detection & Response)?

Geautomatiseerde cyberbeveiliging met telemetrie voor endpoints, netwerken en de cloud

XDR is een uitbreiding op EDR-cyberbeveiliging (Endpoint Detection & Response) met kant-en-klare functionaliteit om te voorzien in de behoeften van incidentresponders door extra telemetriebronnen te integreren, context over beveiligingsincidenten aan te leveren en uitgebreide responsopties te bieden.

XDR overbrugt de hiaten in de zichtbaarheid van assets van grote organisaties en maakt gebruik van beveiligingsanalyse op cloudniveau om zeer betrouwbare, direct bruikbare inzichten te leveren aan operationele beveiligingsteams. XDR biedt verschillende voordelen:

 • Doeltreffende detectie – XDR-detectie vindt plaats rond de endpoints en wordt gecorreleerd met andere bronnen van telemetrische data waar bedrijfsgegevens worden opgeslagen en opgevraagd
 • Snelle analyse – XDR biedt extra onderzoeksmogelijkheden door een geautomatiseerde oorzakenanalyse uit te voeren op alle geïntegreerde telemetriebronnen binnen de hele organisatie
 • Snelle en complete respons – XDR biedt extra responsfunctionaliteit, naast de functies van EDR, met responsacties en -aanbevelingen voor zowel endpoints als niet-endpoints
Meer info

GravityZone XDR

Bitdefender GravityZone XDR (extended Detection & Response) is een oplossing voor cyberbeveiliging die aanvallen op de hele infrastructuur en op alle applicaties van een organisatie detecteert en analyseert met betrouwbare identificatie en snelle, geleide respons.

 • Betere waarneembaarheid
 • De beste detectie
 • Sneller onderzoek
 • Respons met één muisklik
Data voor cyberbeveiliging vanuit alle netwerkomgevingen

Uitgebreide single-vendor oplossing voor endpoints, netwerken, identiteiten en cloudwerklasten. Met behulp van onze sensoren, die eenvoudig te implementeren en te beheren zijn, kunnen organisaties gegevens vanuit de hele organisatie verwerken, niet alleen vanuit de beheerde endpoints. De extra context en de gevonden correlaties maken automatische triage van incidenten mogelijk, waarbij de meest urgente dreigingen bovenaan komen te staan.

XDR - beste detectie

We passen toonaangevende technologieën voor preventie en detectie toe op een brede verzameling gegevensbronnen. We hebben algoritmen voor gelaagde detectie en correlatie ontwikkeld, die zowel lokaal bij de sensor als op het niveau van het cloudplatform werken. Bitdefender is voor de detectie niet afhankelijk van de technologieën van andere leveranciers. Bovendien kunnen beveiligingsteams heel gemakkelijk hun eigen detectieregels opstellen.

volledig geautomatiseerde oplossing voor uitgebreide detectie en respons

Geautomatiseerde identificatie, triage, prioritering en respons, geschikt voor teams met uiteenlopende vaardigheidsniveaus. Wij voeren een automatische oorzakenanalyse uit en voegen extra contextinformatie toe met geautomatiseerde en geleide incidentenonderzoeken. Alle gegevens die nodig zijn om met vertrouwen gerichte actie te ondernemen, worden in één scherm gepresenteerd.

Geautomatiseerde XDR-beveiliging

De respons wordt rechtstreeks vanuit het XDR-platform uitgevoerd. In tegenstelling tot leveranciers van hybride XDR-oplossingen vragen wij uw beveiligingsteams niet om workflows te integreren of om gebruik te maken van afzonderlijke SOAR-technologie (Security Orchestration Automation & Response). Bitdefender biedt kant-en-klare responsacties voor endpoints, identiteiten, e-mail, cloudapplicaties en netwerkelementen om snel op dreigingen te kunnen reageren vanaf één uniforme, geïntegreerde console.

Hoe werkt XDR?

Hoe werkt XDR?

 • XDR monitort en past geavanceerde analyses toe op beveiligingsdata die het hele netwerk, de cloud, de endpoints en de identiteiten omspannen - ook als er geen agent op het endpoint is geïmplementeerd.
 • Snelle, geautomatiseerde detectie en triage binnen de hele organisatie
 • Snelle gegevenstoegang voor threat hunting en oorzakenanalyse vanaf één uniforme console. Beveiligingsteams moeten snel antwoord hebben op vragen zoals: Wat is er gebeurd? Waarom is dit incident ontstaan en wat was de onderliggende oorzaak? Welke gevolgen heeft het incident gehad voor de organisatie? En: wat is de beste respons om de gevolgen voor de organisatie te minimaliseren?
 • Snelle respons op dreigingen met meerdere gescheiden tools gedurende de hele levenscyclus van de aanval. De geautomatiseerde en geleide respons helpt beveiligingsteams om zo snel mogelijk te weten of de volledige omvang van de aanval in beeld is gebracht.
Waarom hebt u XDR nodig?

Waarom hebt u XDR nodig?

Uitgebreide detectiefunctionaliteit in de volledige kill-chain voor vroege detectie van aanvallen in uiteenlopende infrastructuren en cloudomgevingen.

 • Verkort zo snel mogelijk de verblijftijd van de aanvaller door de juiste context aan de analist te presenteren
 • Reageert vóórdat er schade wordt toegebracht, met volledige indamming van de dreiging
 • Kostenbeheersing doordat meerdere beveiligingsfuncties in één gebruiksvriendelijk platform zijn ondergebracht
 • Vermindert de werkdruk van beveiligingsteams door diepere context te verschaffen met behulp van geautomatiseerde registratie van bewijsmateriaal, zorgvuldige oorzakenanalyse en aanbevelingen voor responsacties
 • Eén leverancier voor de volledige beveiligingsstack: preventie, detectie en respons
Gebruikssituaties voor XDR

Gebruikssituaties voor XDR

 • Snelle, geautomatiseerde triage in de volledige bedrijfsomgeving
 • Verfijnde analyse van beveiligingsdata over netwerken, endpoints, identiteiten en de cloud
 • Ondersteuning voor threat hunting en oorzakenanalyse
 • Ondersteuning voor snelle, geleide respons in de hele organisatie
soorten XDR-oplossingen

Het verschil tussen native XDR en hybride XDR

Forrester maakt in een recent rapport onderscheid tussen 'native' en 'hybride' XDR-oplossingen, afhankelijk van de vraag of de aanvullende bronnen van telemetriedata deel uitmaken van de portfolio van één en dezelfde leverancier.
Native XDR (eXtended Detection & Response) berust op een nauwe afstemming binnen de eigen portfolio van de leverancier en een sterkere integratie tussen de elementen die telemetrische gegevens aanleveren. 

Daardoor kan dit type XDR sneller worden geïmplementeerd en is de terugverdientijd korter. Bovendien zal een native XDR-oplossing in het algemeen betere automatisering bieden en minder complex in het gebruik zijn, zodat organisaties minder gespecialiseerde beveiligingsexperts nodig hebben. In het rapport stelt Forrester dat organisaties met kleinere en minder gespecialiseerde beveiligingsteams vooral baat zullen hebben bij native XDR. Het alternatief, hybride XDR, biedt extra flexibiliteit en meer integratiemogelijkheden met verschillende leveranciers, zodat beveiligingsteams gebruik kunnen maken van specifieke tools die hun voorkeur hebben. Hierdoor is hybride XDR vooral geschikt voor grotere beveiligingsteams met meer expertise.

Aanbevolen producten

XDR-beveiligingsoplossing voor uitgebreide detectie en respons

GravityZone XDR

Detecteren, ontdekken, jagen en reageren in uw hele organisatie.

GravityZone XDR voor MSP

GravityZone XDR voor MSP

Word de strategische partner van uw klanten

Erkenning

Bitdefender wordt algemeen als leider op het gebied van cyberbeveiliging erkend door onafhankelijke testbureaus, analisten en toonaangevende publicaties.

 • Gartner Peer Insights - 2021 customer choice
 • MITRE ATT&CK - Hoogste score voor detectie
 • AV Test 2020 - beste bescherming
 • AV Comparatives - 2020 Enterprise ATP-certificering
 • CRN - Winnaar technologie-innovators 2020
 • Radicati Group - Topspeler in APT-marktkwadrant 2021

Bronnen

Extended Detection and Response
Rapport

Bitdefender een "Strong Performer" in The Forrester New Wave™

Meer lezen
Informatieblad

Informatieblad GravityZone XDR

Meer lezen
Webinar

Ontdek de nieuwe XDR-ruimte

Meer lezen
Blog

Uitbreiden van de cyberbestendigheid door Extended Detection and Response (XDR)

Meer lezen