Preventieve forensische analyse

Ontdek verborgen softwaredreigingen


Sandbox Analyzer is ontwikkeld op basis van onze interne machine learning-modellen en heuristische gedragsanalyse. Deze krachtige forensische tool wordt gebruikt in combinatie met Endpoint Detection & Response (EDR) om de beveiliging van een organisatie tegen geavanceerde verborgen dreigingen te versterken. Sandbox Analyzer is een bron van validatie die meer zichtbaarheid biedt en doelgericht onderzoek mogelijk maakt voor effectieve bestrijding van cyberdreigingen.

Verdachte bestanden worden grondig geanalyseerd door hun payloads veilig te laten detoneren in het Bitdefender cloudplatform of een beveiligde virtuele omgeving van de klant. Onze sandboxtechnologie observeert het gedrag van malware door een realistisch doelwit te simuleren, zodat de malware zich net zo gedraagt als 'in het wild'. Na de analyse worden zo nodig direct maatregelen genomen om de dreiging doeltreffend te neutraliseren.

Meer info
  • Gericht onderzoek
  • Maximale compliance en privacy
  • Geautomatiseerd, geconsolideerd en schaalbaar
onderschep dreigingen in de Sandbox Analyzer vóórdat ze uw apparaten infecteren

In combinatie met EDR vergroot Sandbox Analyzer het vermogen van een organisatie om bedreigingen efficiënt te detecteren vóórdat ze actief kunnen worden.

Zodra een bedreiging is ontdekt, kunnen beveiligingsspecialisten gebruik maken van geavanceerde visualisaties en sandbox-rapporten om een compleet overzicht te krijgen van de onderliggende oorzaken en het gedrag van de malware.

beveiligingsinbreuken verhinderen

Gevoelige klantinformatie wordt veilig bewaard binnen het bedrijfsnetwerk. Sandbox Analyzer is gebouwd op bedrijfseigen technologie van Bitdefender en monitort en detecteert zero-day aanvallen en andere dreigingen via meerdere scan-engines. Hierdoor kunnen onze klanten veilig opereren en aan alle wet- en regelgeving voldoen.

De on-premise versie van Sandbox Analyzer biedt complete controle. Klanten kunnen bestanden in een veilige, fysiek afgezonderde omgeving plaatsen zonder zich zorgen te maken over lekkage van gegevens.

geautomatiseerde beveiliging en inzichten

Sandbox Analyzer optimaliseert de kosten en het investeringsrendement (ROI) voor bedrijven. Deze oplossing wordt naadloos met bestaande implementaties van Bitdefender geïntegreerd om uitgebreide, geautomatiseerde beveiliging te garanderen op alle eindpunten in de infrastructuur van de klant.

krachtige AI-analyse ter bescherming tegen APT-dreigingen

Intelligente en krachtige AI

Bitdefender Sandbox Analyzer gebruikt ultramoderne machine learning, neurale netwerken en gedragsanalyse om snelle en effectieve indamming van exploits te garanderen. Deze bijzonder efficiënte tool detecteert malware, Advanced Persistent Threats (APT's) en kwaadaardige URL's, geeft inzicht in nieuwe dreigingen en helpt risico's te beperken.   

malware-sandboxing voor alle endpoints en netwerken

Verbeterde beveiliging tegen alle vectoren

Door potentiële malware in sandboxes te analyseren, kunnen organisaties zich beter beveiligen tegen belangrijke aanvalsvectoren zoals gedownloade webbestanden, e-mailbijlagen en bestandsoverdracht via het netwerk. Sandbox Analyzer monitort een groot aantal bestandstypen of houdt ze tijdelijk achter in afwachting van de sandbox-analyse.   

Visualisatie en rapportage van GravityZone sandbox-activiteiten

Gedetailleerde visualisering en rapportage

Sandbox Analyzer genereert een unieke, uitgebreide en overzichtelijke visualisatiegrafiek die een volledig beeld geeft van alle detecties en de onderliggende context. Sandbox Analyzer kan leren over het gedrag van malware en vervolgens een tijdlijn weergeven van de veranderingen die de malware in het systeem probeert aan te brengen, met boomgrafieken en zelfs een schermafbeelding van het bericht of de foutmelding die de gebruiker te zien krijgt tijdens de infectie, zoals bijvoorbeeld een ransomware-notitie.   

analyse met bestandsfiltering in een sandbox-omgeving

Automatische indiening

De technologie selecteert verdachte bestanden en elimineert dubbele scans, zodat alleen onbekende en relevante bestanden nog worden ingediend voor analyse. De automatische indiening van bestanden wordt mogelijk gemaakt door de ingebouwde netwerksensoren, de ondersteuning van het ICAP-protocol en de integratie met GravityZone™

Gebruik Sandbox Analyzer met GravityZone Business Security Premium

GravityZone Business Security Premium

Beschermt uw organisatie tegen geavanceerde cyberaanvallen, zoals Advanced Persistent Threats (APT's) en ransomware, met meer dan 30 lagen geavanceerde beveiligingstechnologie op basis van machine learning.

Sandbox Analyzer geïntegreerd met GravityZone Business Security Enterprise

GravityZone Business Security Enterprise

De ultieme oplossing voor geavanceerde bescherming, detectie, respons en risicoanalyse. Ontworpen voor beveiliging tegen de hele levenscyclus van dreigingen.  Business Security Enterprise minimaliseert het aanvalsoppervlak van endpoints en maximaliseert de frustratie van de aanvaller.

Erkenning

Bitdefender wordt erkend door brancheanalisten en onafhankelijke testorganisaties.

  • Gartner logo
  • FORRESTER
  • Gartner Customer Choice 2024
  • Mitre Engenuity
  • AV Test
  • av comparatives
GravityZone Sandbox Analyzer-module - testimonial

"Bitdefender maakt forensische analyses van aanvallen en waarschuwt ons direct als er een probleem is dat we moeten onderzoeken. Bovendien maakt Bitdefender gebruik van automatisering om problemen op te lossen zodra ze zich voordoen."

Thomas Reichssöllner

Head of IT, Tauernklinikum
gravityzone

"GravityZone is ongelofelijk doeltreffend bij het blokkeren van malware. De oplossing heeft een succespercentage van 100% en helpt de kloof te dichten in de aanpak van bestandsloze aanvallen, die een snel groeiende malwarecategorie vormen. Bovendien biedt Sandbox Analyzer ons een krachtige verdediging tegen zero-day dreigingen."

Josh Gilliland

Security Team Lead, Government Employees Health Association (GEHA)
Technisch overzicht

Sandbox Analyzer

Meer lezen
Bekijken Video

Bitdefender Sandbox Analyzer - een aanvalsscenario

Bekijken
Meer lezen Blog

Bitdefender breidt sandbox-workflows en use-cases uit met on-premise implementatie

Meer lezen